Spoznavanje poklicev

Kaj boste počeli čez 5, 10, 15 let?

Kateri poklic je pravi za vas?

Kako uporabiti vaše talente pri odločanju o karieri?

Kako je videti študentsko življenje na posamezni fakulteti?

 

Pri dejavnosti Spoznavanje poklicev vam predstavljamo raznolike poti nadaljnjega izobraževanja in možnosti razvoja vaše poklicne kariere. Pri tem vas seznanimo z nekdanjimi dijaki naše šole, ki so se odločili za zelo različne in pestre smeri študija in dela. Pobliže lahko spoznate njihove poklice  in življenjske izkušnje, večkrat z nami delijo tudi marsikatero anekdoto iz gimnazijskih let. S takimi dogodki širimo vaš pogled in odpiramo polje za razmislek o vaši prihodnosti.

Nekajkrat letno Gimnazijo Moste obiščejo tudi predstavniki fakultet, ki vam pričarajo vzdušje na univerzitetnem nivoju ter na privlačen način predstavijo posamezne programe in smeri, med katerimi se lahko odločate. Z veseljem odgovorijo na vsa vaša vprašanja o podrobnostih študija in z vami delijo zanimivosti.

Poleg predstavitev poklicev in študijskih smeri se na srečanjih pogovarjamo tudi o lastnostih zaposlitvenega trga, načinih iskanja zaposlitve, izogibanju in premagovanju stresa na delovnem mestu ali vsakdanjem življenju ter drugih temah, o katerih dijaki premišljujete in vas zanimajo.

 

Ti je všeč Spoznavanje poklicev?

DELI