Program MEPI

Program Mednarodno priznanje za mlade – MEPI je univerzalen, svetovno priznan mladinski program, ki mladim med štirinajstim in petindvajsetim letom omogoča, da v svojem prostem času, v okviru neformalnega učenja, z aktivno udeležbo na različnih področjih odkrijejo, razvijejo in uresničijo svoje potenciale.

MEPI vam pomaga pri vsestranskemu razvoju v aktivne, odgovorne in zadovoljne ljudi, pripravljene na izzive življenja!

Zasnova programa temelji na osebnem (individualnem) izzivu. Predstavlja netekmovalen program prostovoljnih, športnih, kulturnih, intelektualnih in avanturističnih dejavnosti, ki spodbujajo osebno odkrivanje in rast, samozaupanje, vztrajnost, odgovornost do samega sebe in ne nazadnje služenje (njihovi) skupnosti.

Gotovo se najhitreje in najraje učite, kadar se ob tem tudi dobro počutite, zato program poudarja učenje skozi pozitivno izkušnjo. Merilo za pridobitev priznanja je izboljšanje sposobnosti udeleženca, dosežene z vztrajnostjo. Vsak napreduje po lastnih zmožnostih in tekmujete le sami s seboj. Če bo cilj postavljen prenizko, ob njegovem doseganju ne boste čutili zadovoljstva, po drugi strani vas lahko previsoko postavljeni cilji odvrnejo od napredovanja.

Ključno pri postavljanju in doseganju ciljev je sodelovanje z usposobljenim mentorjem, ki strokovno in s posluhom za vaše potrebe, varno usmerja k izbranemu cilju. Mentor vam  zagotavlja uravnoteženost izbranih aktivnosti, realnost osebnih ciljev in skladnost z mednarodnimi zahtevami programa.

Program se deli na štiri obvezna področja:

  1. prostovoljno delo
  2. veščine
  3. rekreativni šport
  4. pustolovska odprava

Na teh področjih izberete posamezne aktivnosti, ki odražajo vaše interese, vas navdihujejo za delovanje in imajo pozitiven učinek. Cilj je napredek na vseh področjih.  Mentorji vam pomagajo postaviti realen cilj, pri tem pa vas ves čas spremljajo, spodbujajo in vam svetujejo.

 

P.S. Do danes je v programu MEPI sodelovalo več kot devet milijonov mladih iz več kot stoštiridesetih držav!

 

Ti je všeč Program MEPI?

DELI