Dobrodelnost

Verjamemo, da vsi dijaki, ki sodelujejo pri dobrodelnih aktivnostih in pomagajo sočloveku, tako postanejo bolj topli in sočutni ljudje, ki ne mislijo le nase, ampak aktivno iščejo v svoji bližini priložnosti, kjer lahko nekomu polepšajo in izboljšajo življenje. Naš namen pri dobrodelnih akcijah je zbrati čim več sredstev, hrane ali drugačne oblike pomoči za tiste, ki so te pomoči potrebni.

Nekajkrat letno dijaki in profesorji skupaj zbiramo hrano, ki jo nato predamo Zvezi prijateljev mladine Moste Polje (akcijo začnemo sami ali pa se odzovemo na njihovo pobudo) ali pa Ani Lukman pri akciji Anine zvezdice in tako zagotovimo vsaj nekaj obrokov za lačne ljudi.

 

Dijaki pri dejavnosti umetniškega ustvarjanja izdelujejo tudi vizitke in druge izdelke, ki jih prodajamo na šoli in izkupiček namenimo Zvezi prijateljev mladine, ali pa jih razstavimo in prodamo na prireditvah, namenjenih širši javnosti. Tako smo na primer organizirali že dobrodelni tek in nekaj drugih dobrodelnih prireditev. Seveda pa dijaki lahko sredstva donirajo tudi kateremu od dijakov šole, ki tako pomoč potrebuje.

V organizaciji dijaške skupnosti dijaki pred novim letom vneto zbirajo igrače kot božična in novoletna darila za otroke, ki bi sicer ostali brez daril. Vsako leto organiziramo tudi krvodajalsko akcijo, ki se je udeležijo dijaki in profesorji. Med dijaki in drugimi obiskovalci širimo akcijo zbiranja Nivejinih srčkov, dva razreda dijakov pa zbirata denar za projekt botrstvo.

 

Ti je všeč Dobrodelnost?

DELI