Nogomet za dijakinje in dijake

Le kdo ne pozna najbolj razširjene igre z žogo na planetu?

No, če kdo za nogomet prvič sliši, naj povzamemo: gre za šport z žogo, pri katerem se pomerita dve ekipi, ki imata vsaka  enajst igralcev ali igralk. Igra običajno poteka na pravokotni travnati površini z goloma na vsaki strani. Igra se dvakrat po petinštirideset minut z možnostjo podaljškov in kazenskih strelov v primeru neodločenega rezultata. Cilj igre je spraviti žogo v nasprotnikov gol, in sicer s kombinacijo udarcev, s katerimkoli delom telesa razen z roko. Samo vratar sme pri nogometu igrati z rokami in tudi to samo v posebej označenem prostoru. Zmagovalec tekme je ekipa, ki do izteka časa doseže več zadetkov.

Seveda ste vse to že vedeli, toda: ali uganete, kakšen je premer nogometne žoge? (odgovor na dnu besedila :)

 

Na Gimnaziji Moste na treningih nogometa poteka priprava dijaških ekip na tekmovanje v nogometu. Poleg poznavanja pravil in motoričnih spretnosti je pomembno tudi druženje in povezanost igralcev, saj je rezultat odvisen od sodelovanja vseh članov ali članic ekipe.

Ponosni smo, da so se naše dijakinje že dvakrat uvrstile v četrtfinale državnega prvenstva in se veselimo tudi prihodnjih uspehov.

 

Ti je všeč Nogomet za dijakinje in dijake?

DELI